Az önkormányzat 2009-ben, a játszótér-építési program keretében építette meg a Szent Erzsébet utcai városi sporttelepen a játszóteret, s mellette a kis műfüves focipályát, kifejezetten az óvodás, kisiskolás gyermekek számára. Két évvel később, 2011-ben megalakult a Pilisvörösvári Utánpótlás Futball Club (PUFC), amelynek fiatal csapatai az önkormányzat engedélyével rendszeresen használják a kis műfüves pályát is.

Az elmúlt kilenc év alatt a pálya műfűszőnyege elhasználódott, cserére szorul. A felújításra a PUFC és az önkormányzat együttműködésével kerül sor. A kb. 2,8 millió forintos költség nagyobb részét a PUFC fedezi TAO-pályázati támogatásból, kisebb részét az önkormányzat.

A műfűszőnyeg cseréjére a Pilisvörösvári UFC beruházásában kerül sor. A kivitelezési munkákat március 12-én kezdte meg a Greenturf Sport Kft. (Tavaly a nagy műfüves pálya felújítását is ez a cég végezte.) A felújítás keretében a 300 m2 nagyságú kis műfüves pálya műfűszőnyegének komplett cseréjére kerül sor. Az alépítmény megfelelő tömörítése és javítása után történik meg az új műfűszőnyeg leterítése, melyre először 8 tonna kvarchomokot terítenek, majd erre szórják a szükséges mennyiségű gumi granulátumot. A cég tájékoztatása szerint még ezen a héten elkészülnek a felújítási munkákkal.

A kis műfüves pálya műfűszőnyegének cseréje mellett a pálya köré és fölé új labdafogó hálók beszerzésére is sor kerül. A felújítást Pilisvörösvár Város Önkormányzata 1,2 m Ft összegben támogatja.