A gyerekek és családok december 1-én, 2-án és 3-án ünnepi díszbe öltözött gőzmozdonnyal utazhatnak a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba manócskák kíséretében, hogy ott egy felejthetetlen mikulás és adventi ünnepen vegyenek részt. Találkozhatnak Süsü sárkánnyal, és Tévé Macival is, sőt bekukkanthatnak a Maci Pecóba, rajzolhatnak az óriás színező táblára és kipróbálhatják, milyen a Hetedhét kaland híradósának lenni! Ismét kigördül tehát a várva várt M2 Télapó Expressz a Nyugati pályaudvarról december első hétvégéjén. 

Mindhárom napon kétszer, délelőtt és délután is csodás programok várják a gyerkőcöket: az Orient Csarnok színpadán fellép az Eszter-lánc Mesezenekar, ezután megérkezik a várva várt Télapó is! Feldíszített gőzmozdonyán érkezik a csarnokba, hogy minden gyermeknek egy-egy mikuláscsomaggal kedveskedjen. A csomagkiosztás után lehetőség lesz fotót is készíteni a Télapóval és a manóival. A rendezvény műsorvezetői a méltán népszerű Hetedhét Kalandból megismert Napsugár és Ádám! Emellett az Orient-csarnokban számos izgalmas gyerekprogram és további adventi meglepetések várják a látogatókat.

Az M2 Télapó Expresszek indulási időpontjai:

I.   Előadás: december 1. péntek:

Vonat indul a Nyugatiból: 9:25.                   Vonat visszaindul a Parkból: 12:45

II. Előadás: december 1. péntek:        

Vonat indul a Nyugatiból: 14:25.                 Vonat visszaindul a Parkból: 17:45 

III. Előadás: december 2. szombat:    

Vonat indul a Nyugatiból: 9:25.                   Vonat visszaindul a Parkból: 12:40  

IV. Előadás: december 2. szombat:    

Vonat indul a Nyugatiból: 14:00.                 Vonat visszaindul a Parkból: 17:20  

V. Előadás: december 3. vasárnap:    

Vonat indul a Nyugatiból: 9:25.                   Vonat visszaindul a Parkból: 12:40  

VI. Előadás: december 3. vasárnap:     

Vonat indul a Nyugatiból: 14:00.                 Vonat visszaindul a Parkból: 17:20

Aki nem tudott jegyet váltani a szombati és vasárnapi M2 Télapó Expresszekre az se csüggedjen! Már kaphatók a sétálójegyek, amelyeket december 1-2-3-án a rendezvényt megelőzően, illetve annak időpontjában a Vasúttörténeti Park főbejárati pénztárában vásárolhatnak meg, illetve online belépőjegyek kaphatók az alábbi linken:  http://www.vasuttortenetipark.hu/catalog/44

A sétálójegyek ára felnőtteknek és gyermekeknek egységesen 2.700 Ft/fő.

FIGYELEM! Ezek a jegyek csak a Vasúttörténeti Parkba való belépésre és a Télapó-ünnepségen való részvételre, továbbá a Gyermekjegyhez járó Mikuláscsomag átvételére jogosítanak fel, a vonaton utazásra nem!

További információk: www.vasuttortenetipark.hu és www.facebook.com/vasuttortenetipark oldalakon.

Forrás: MÁV sajtóközlemény