Június 14-én ünnepelte pappá szentelésének 75. évfordulóját Dobozy István nyugalmazott plébános atya, püspöki tanácsos, a pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthon lakója. István atya július 30-án délelőtt 10 órakor platinamisét mutatott be az Otthon kápolnájában, hálaadásul a háromnegyed évszázados papi szolgálat kegyelmeiért. A szentmisén koncelebrált Beer Miklós váci megyéspüspök, Ladocsi Gáspár nyugalmazott tábori püspök és Khirer Vilmos pápai prelátus, tb. kanonok. A szentmise végén az ünnepeltet Beer Miklós püspök köszöntötte, és átadta neki Ferenc pápa levélben küldött pápai áldását. Az ünnepi szentmisén és az azt követő fogadáson jelen volt Gromon István polgármester is, aki a szentmise után köszöntötte a 98 éves atyát.

Dobozy István 1919. október 28-án született Budapesten. 1942-ben szentelték pappá a váci székesegyházban. 1942 és 1963 között káplán-hitoktatóként működött Újhartyánban, Rákosszentmihályon, Kiskunhalason, Pestszenterzsébeten, Pestújhelyen és Rákosligeten. 1963-tól 1973-ig plébános volt Rétságon, 1973-tól 1976-ig Örkényben és Tápiószőlősön, végül 1976-tól 1996-ig (nyugalomba vonulásáig) Pilisen. 1999 és 2009 között Siófok-Balatonkilitin a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Idősek Otthonának lakója volt, eközben kisegítőként szolgált a helyi plébánián. 2009 óta Pilisvörösváron él, a Szent Erzsébet Otthonban. Testileg, lelkileg, szellemileg jó egészségnek örvend.

A római katolikus egyházban elterjedt szokás, hogy a pap a felszentelésének bizonyos kerek évfordulóin ünnepélyes hálaadó szentmisét mutat be. Ezeknek a jubileumi miséknek külön elnevezésük is van:

•    A pappá szentelés 25. évfordulóján bemutatott szentmise: ezüstmise,
•    A pappá szentelés 50. évfordulóján bemutatott szentmise: aranymise,
•    A pappá szentelés 60. évfordulóján bemutatott szentmise: gyémántmise,
•    A pappá szentelés 65. évfordulóján bemutatott szentmise: vasmise,
•    A pappá szentelés 70. évfordulóján bemutatott szentmise: rubinmise,
•    A pappá szentelés 75. évfordulóján bemutatott szentmise: platinamise.