A Vásár téri iskolából 2017. 09. 17-én huszonöt vörösvári gyerek indult az ausztriai Karintia tartományban fekvő Turnersee mellé Obersammelsdorf-ba egyhetes nyelvi táborba!

A tanulók a hét során délelőttönként oktatáson vehettek részt, délután kirándulások keretében ismerkedtek meg Karintia déli részének és Klagenfurtnak a nevezetességeivel.

A csapat további 20 tanulóval egészült ki, akik Budakesziről csatlakoztak a táborozókhoz.

Délelőttönként három csoportba osztva pilisvörösváriak és budakesziek vegyesen anyanyelvi tanároktól vehettek nyelvórákat. A tanárok értékelése szerint nagyon jól teljesítettek a gyerekek, nyitottak, érdeklődőek voltak, bátran szólaltak meg, jól kommunikáltak. Az anyanyelvi tanárok nagy tapsot kaptak a gyerekektől a búcsú során.

A gyerekek a délelőtti tanítást követően buszra szállva a környék nevezetességeivel ismerkedhettek. Így eljutottak a Wörthi-tó melletti Maria Saal Szabadtéri Múzumba (skanzen). Klagenfurtban megtekintették a tartományi székhely címertermét (Wappensaal), a földönkívüli életről hallottak előadást a planetáriumban, szurdoktúrán vettek részt és további színes, érdekes élményekkel gazdagodtak.

Köszönet illeti Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzatát, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumát a támogatásáért, mely nélkül nem jöhetett volna létre ez a program.

Szontág Nándor