A Friedrich Schiller Gimnázium igazgatója, Szabóné Bogár Erika a múlt év végén Gromon István polgármester valamint a Polgármesteri Hivatal segítségét kérte a 2018. január 19-i pályaválasztási napjuk megszervezéséhez.

A pályaválasztási nap célja az, hogy ismerjék meg a gyerekek a településünkön működő cégeket, intézményeket, hivatalokat. A kérés az volt, hogy az Önkormányzat ill. a Hivatal vezetői mutassák be a gyerekeknek a Polgármesteri Hivatal működését, az itt lévő munkahelyeket, az azokhoz szükséges végzettséget, a kereseti lehetőségeket stb.

Az Önkormányzat és a Hivatal vezetése nyitott volt a kérésre, így január 19-én reggel 9 órakor a Friedrich Schiller Gimnázium 8. évfolyamos tanulóinak egy 15 fős csoportja látogatott el a Polgármesteri Hivatalba abból a célból, hogy a pályaválasztási nap keretében bepillantást nyerhessenek a Hivatal és az Önkormányzat munkájába. A látogatásra a csoportot Szabóné Bogár Erika igazgató asszony is elkísérte.

A diákokat a földszinti tanácsteremben Gromon István polgármester, valamint Jákliné Komor Szilvia intézményi referens asszony fogadta. Polgármester úr röviden bemutatta, hogy mi az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal feladata, kik dolgoznak itt, hogyan működik az Önkormányzat ill. a Hivatal, milyen pozíciókat lehet betölteni, s azokhoz milyen végzettség szükséges. Polgármester úr kiemelte, hogy a társadalom számára nagyon fontos, hogy mindig legyenek olyan emberek, akik a közéletben, illetve a közösségi életben találják meg a hivatásukat.

Az ismertető előadás után a diákok kérdezhettek Polgármester úrtól és Jákliné Komor Szilvia intézményi referens asszonytól, és éltek is ezzel a lehetőséggel. Szóba került többek között a diákmunka és a közösségi munka elvégzésének lehetősége is.

A látogatás végén Szabóné Bogár Erika igazgató asszony megköszönte a pályaorientációs programot, amely a diákok véleménye szerint is nagyon informatív volt.