A Ligeti Cseperedő Óvoda Szabadság Úti Tagóvodájának Szent Márton Óvodai Alapítványa sikeres pályázatot nyújtott be „A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatása” című pályázati kiírásra, s ezzel a „Figyelj! Mozogj! Okosodj!” projektjéhez 820 000 Ft vissza nem térítendő összeget nyert.

A projekt célja a kiemelkedő motoros képességű gyermekek felfedezése, személyiségük optimális fejlesztése, a jó mozgású, tehetségígéretes gyermekek további komplex fejlesztése. A gyermekek fejlesztését két síkon kívánják megvalósítani: óvodai csoportjaikban a napi tevékenységekbe ágyazva, illetve kiscsoportos mozgásfejlesztő tehetséggondozó foglalkozások keretében, a Magyar Mozgáskotta Módszer és eszköztár felhasználásával.

A pályázat részeként kerül sor az „ALE hopp!”, és az „Így tedd rá!” Programok megvalósítására. Az „ALE hopp!” egy olyan izgalmas, kihívásokra sarkalló foglalkozás, ahol kicsik és nagyok örömmel, elvárások nélkül fejlődhetnek. Javul a mozgáskoordinációjuk, egyensúlyérzékük, erősödik izomzatuk, és a program jó hatással van a mentális fejlődésükre is. Az „Így tedd rá!”-program nem más, mint játék és tánc, népi játékok keretében. Ezeknek a játlékoknak is kimagasló szerepük van a gyermekek fejlődésében, hiszen a népi játékok segítségével az összes kompetencia fejleszthető.

A tehetséggondozó tornafoglalkozásokon húsz fő 4-7 éves gyermek vesz rész.

Gratulálunk a sikeres pályázathoz, a megvalósításhoz pedig jó munkát kívánunk!