A Pilisvörösvári Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskolában igen nagy hangsúlyt fektetnek a nemzetközi kapcsolatok ápolására, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy immáron ötödik alkalommal csatlakozik a tanintézmény olyan határokon átívelő projekthez, amelynek céljai között szerepel az iskolák közötti tudásmegosztás.

Ezúttal az Erasmus+ projekt keretein belül valósult meg a rendezvény, amelynek ünnepélyes megnyitójára május 29-én került sor a vörösvári iskola első emeleti aulájában. A vendéglátók részéről Breierné Kalmár Éva igazgató asszony köszöntötte a Spanyolországból, Portugáliából, Olaszországból, Litvániából és Lengyelországból érkezett pedagógusokat. A külföldi tanárokat az önkormányzat részéről Kimmelné Sziva Mária alpolgármester asszony üdvözölte. Felhívta a figyelmet az iskolák sajátos hangulatára, amelyet saját maga is testközelből ismer, hiszen korábban ő is pedagógusként dolgozott, illetőleg szólt a határokon túllépő kapcsolatok fontosságáról és az innovatív tanulásról.

A beszédek után a vörösvári diákok műsorszámai következtek, amelyek között tánc és éneklés is szerepelt. Utóbbi program igen izgalmas volt, mert az aula egyes részein lévő osztályok egy-egy nemzetet köszöntöttek a megfelelő nyelvhez kapcsolódó dallal. A vendégeket a diákok a dalok elhangzása után végül egy-egy virággal köszöntötték.

Kókai Márton (Vörösvári Újság)