Augusztus 31-ével véget ért a nyári szünet, s szeptember 1-jén a kisdiákok ismét iskolapadba ültek. Városunk mindhárom iskolájában, a Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskolában, a Vásár téri Német Nemzetiségi Általános Iskolában, valamint a Friedrich Schiller Gimnáziumban egyaránt pénteken reggel 8-kor tartották a tanévnyitó ünnepséget.

A Vásár téri iskola évnyitóján, az új fenntartó, Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata nevében Sax László elnök köszöntötte a diákokat és a tanárokat.

A gimnáziumi tanévnyitó ünnepségén részt vett Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Tircsi Richárd, a Nemzetiségi Főosztály Nemzetiségi Kapcsolatok Osztályának vezetője, Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, valamint Gromon István polgármester. A tanévnyitó ünnepség után került sor az iskola új sportpályájának ünnepélyes átadására. A Minisztérium finanszírozásában megvalósult sportudvarfejlesztés keretében a nyár folyamán az eddig aszfalttal borított sportpálya új, modern, rekortán burkolatot kapott. Az ünnepélyes szalagátvágás után a diákok egy zenés sportbemutatóval vették birtokukba a megújult pályát.

Sikeres és eredményes tanévet kívánunk minden diáknak és pedagógusnak a 2017/2018-as tanévhez!

Fotók: Fogarasy Attila NNAI,  Kárpát József TTAI