Az idei tavasz több érdekes programot is kínál a Cziffra György Zeneiskola épületében.

A Zeneiskolának több olyan volt növendéke van, aki jelenleg közép- vagy felsőfokú zenei tanulmányokat folytat, s közülük ketten koncertet is adtak az idei tavaszon egykori iskolájukban.

Az elmúlt héten (április 4-én) Sári Virág, a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Intézet 4. évfolyamos, klasszikus gitár tanszakos hallgatójának diplomaprogramját hallhatta a közönség. (Ő az első diplomát szerző gitáros növendéke a Zeneiskolának.)

Egy héttel később, április 11-én a vonós tanszak diákjai és tanárai tartottak szakmai napot. Ezúttal Rozsnyói Judit hegedű tanszakos főiskolai hallgató játszotta el diplomaműsorát. (A diplomakoncert április 23-án lesz a Régi Zeneakadémia kamaratermében.) A koncerten Rozsnyói Judit egyik évfolyamtársa, Körmendi Johanna is bemutatkozott. Elkísérték őket zenésztársaik, barátaik is, akik több szálon is kapcsolódnak Vörösvárhoz, például Horváth Krisztina zongoraművésznő, a Zeneiskola egyik zongoratanára.

Körmendi Johanna és Horváth Krisztina előadásában elsőként Debussy hegedű-zongora szonátáját halhatták, majd Bach szólóhegedűre írt műveit, a d-moll Chaconne-t Körmendi Johanna, a h-moll hegedű partita 5. Sarabande; 6. Double; 7. Tempo di Borea; 8. Double tételét Rozsnyói Judit adta elő. A zeneirodalom egy gyöngyszeme, Mozart G-dúr hegedűversenye is elhangzott, melyet ezúttal vonósnégyes kísért. A vonósnégyes elsőhegedűjét a Zeneiskola hegedűtanára, Siklósi Nóra játszotta, a többi szólamot Körmendi Johanna, Gál Márta és Baksa Krisztina. Az estét Ravel F-dúr vonósnégyesével zárták, mely nagyon izgalmas, magával ragadó mű.  A vonósnégyes tagjai: Rozsnyói Judit, Körmendi Johanna, Gál Márta és Baksa Krisztina voltak.

A közös koncertlátogatást nagyon fontosnak tartja a Zeneiskola, így a zeneiskolai diákok és a zenetanárok együtt hallgatták meg a fiatal muzsikusokat. A koncert előtt közös sütikészítésben jeleskedtek a gyerekek, amiből aztán meg is kínálták a koncertre érkező vendégeket.

Nagyon sok sikert kívánunk a fiatal vörösvári művészeknek!