Január második hétvégéje bővelkedett kulturális programokban a Művészetek Házában.

Pénteken este 18.00 órától Braun Ágnes helyi festő ÉVSZAKOK c. kiállításának megnyitójára került sor, melyet az érdeklődők egészen február 12-éig tekinthetnek meg. Gromon István polgármester úr nyitotta meg a kiállítást. A megnyitó beszédből röviden megismerhettük a korábban pedagógusként tevékenykedő Braun Ágnes életútját, aki nagy vágyát teljesítette be azzal, hogy ecsetet fogott, és Simon M. Veronika, Munkácsy-érmes, Aranyecset-díjas festőművész tanítványává szegődött, aki bevezette a festészet rejtelmeibe.

Braun Ágnes az évek során több festőtáborban is volt, az elmúlt 10 év során kb. 180 db képet festett, s az utóbbi 5 évben több közös és három egyéni kiállítása volt. A nyugdíjas éveit aktívan töltő festőre nagy hatással volt a plein air (plener) festészet, melynek jellemzője a szabadban való festés, a természetes szórt fény, a reflexszínek megjelenítése. A többségében ilyen típusú képek mellett, mostani (negyedik) egyéni kiállításán Braun Ágnes néhány új technikával készült művet is bemutat, mint pl. a paverpol-os és a 3D-s képek. A megnyitón közreműködtek: Botzheim Réka és Wittmann Szilvia, a Zeneiskola növendékei, akik fuvolán adtak elő néhány darabot Demeter László tanár úr vezetésével.

A kiállításmegnyitó után kezdődött a színházteremben a következő program: az útiélménybeszámoló programsorozat soron következő állomásaként Izraelről beszélt Berényi Ildikó, a Művészetek Háza igazgató asszonya, aki november 16-21-ig hat napot töltött férjével turistaként az országban. Elöljáróban az ország fekvéséről, lakosságáról, a lakosok összetételéről, és egyéb fontos információkról kaphatott összefoglalást a közönség, majd sok-sok kép és néhány videó segítségével utazhattuk be mi is az országot. Az előadás információgazdag és nagyon jól összefogott volt.

A hétvége kulturális programjai a szombat esti színházi előadással folytatódtak, vasárnap pedig bábelőadással várta a Művészetek Háza a gyerekeket és szüleiket. Érdemes figyelemmel kísérni a Művészetek Háza programjait, hiszen szinte minden hétre jut tartalmas szórakozási lehetőség vagy kulturális esemény.