A Művészetek Házában február 13-án kedden este 18 órától tartott a mulatozás, ahol jelképesen “Farsang Tóni”-ként megszemélyesítve temették a farsangi időszakot. A Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében megrendezett eseményen sokan vettek részt, megtelt a színházterem, s a humorban bővelkedő színpadi műsorok egész este jókedvre derítették a közönséget.

A program kezdetén a Német Nemzetiségi Fúvószenekar volt a hangulatfelelős, majd Sax László a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke – akik maga is farsangi gúnyát öltött – konferálta végig az estet. A színpadon egymást követték a vidámsággal, humorral fűszerezett előadások. A Werischwarer Heimatwerk fekete-fehér kisfilmjén, mely egy féltékenységi történetet dolgozott fel, mindenki jót derült, s a Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai (Szilágyi Zille, Apollónia Szilvia, Nick Alexandra, Klein Léna, Rákosfalvi Réka, Krupp Szabolcs, Nick Bernadett, Klein Xavér) által nyelvjárásban előadott vidám  történetek is megnevettették a közönséget. A Német Nemzetiségi Tánccsoport a hagyományos népviseletet felváltotta farsangi jelmezre, s mókás előadásukon mindenki jót derült. Steckl Bálint és Szép Márk harmonika szóval szórakoztatta a közönséget. A fellépők sorában láthattuk a Margaréta tánccsoportot és a Nyugdíjas Klub Rozmaring tánccsoportját, akik szintén vidámságot csaltak az arcokra. Marlok Lajosné (Marika) és Mauterer Gáborné (Ica) – Utazás c. jelenetét sem bírta ki senki nevetés nélkül, hiszen a két hölgy pompásan játszotta a megállóban várakozó úriasszony és a vidéki néni karakterét. Ebből a jelenetből kiderült, hogy a házizsír jól használható arckrémként, a paprikakrém rúzsként, a cipőkrém akár szemöldökfestékként. A mini színházi előadás után a táncparkett is megtelt az utolsó lehetőséget kihasználó párokkal, amihez a Die Ziribarer szolgáltatta a muzsikát.

Aztán elérkezett a mulatság lezáró eseménye, a farsangtemetés. Szegény Farsang Tónit sokan megsiratták! Megadták a módját a Heimatwerk tagjai az idei temetésnek is, s míg a színpadon sírtak-ríttak az asszonyok, a nézőtér a jókedvtől volt hangos a hagyományőrző csoport fergeteges előadásának köszönhetően.