Pilisvörösváron 2018. január 2-től január 25-ig van lehetőség részt venni tüdőszűrésen a pilisvörösvári, a pilisszentiváni és a pilisszántói lakosok számára. A tüdőszűrés helyszíne a Városi Díszterem (Pilisvörösvár, Fő u. 66.), mely megközelíthető a Járási Hivatal udvaráról és a Puskin utcai parkolóból, közvetlenül a Díszteremnek az udvar felőli saját főbejáratán keresztül.)

A szűrés időpontjai: hétfőn és szerdán: 12-től 18 óráig, kedden, csütörtökön és pénteken: 8-tól 14 óráig.

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat! A szűrővizsgálat 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálat esetén befizetendő vizsgálati díj 1700 Ft, mely az OEP által országosan meghatározott díj. A befizetés a szűrőállomáson kapható készpénzátutalási megbízáson (sárga csekken) keresztül történik.

A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezettek, illetve a 18 évnél idősebb tanulók számára, akiknek az oktatási törvény ezt előírja, a vizsgálat ingyenes.

A második nap délutánjáig több mint kétszázan vettek részt a szűrővizsgálaton.