A Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal által szervezett tüdőszűrésen eddig megjelentek létszáma igen magas, 2018. január 17. napjáig 2052 fő vett részt a szűrésen.

Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a szűrővizsgálaton való részt vételre január 25-ig van lehetőség. A szűrés időpontjai a következők: hétfőn és szerdán: 12 órától 18 óráig, kedden, csütörtökön, pénteken: 8 órától 14 óráig.

A tüdőszűrés helyszíne a Városi Díszterem (Pilisvörösvár, Fő u. 66.), mely megközelíthető a Járási Hivatal udvaráról és a Puskin utcai parkolóból, közvetlenül a Díszteremnek az udvar felőli saját főbejáratán keresztül.

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat! A szűrővizsgálat 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. A 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálat esetén befizetendő vizsgálati díj 1700 Ft, mely az OEP által országosan meghatározott díj. A befizetés a szűrőállomáson kapható készpénzátutalási megbízáson (sárga csekken) keresztül történik.

A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezettek, illetve a 18 évnél idősebb tanulók számára, akiknek az oktatási törvény ezt előírja, a vizsgálat ingyenes.