Az Önkormányzat évek óta nagy energiákat fordít a téli síkosságmentesítési feladatok színvonalas és költséghatékony elvégzésére, valamint az illegális szemétlerakatok év közbeni, lehető legrövidebb idő alatt történő felszámolására.

A síkosság-mentesítési és az illegális szemétlerakatok felszámolásával kapcsolatos feladatok hatékony és költségtakarékos elvégzése érdekében a Képviselő-testület a december 14-i ülésén úgy döntött, hogy egy használt, összkerékhajtású terepgépjárművet vásárol a Városgondokság számára. A terepjáróra télen hótoló lapot szerelnek fel, és így síkosságmentesítési feladatokat látnak el vele, nyáron pedig a külterületen lévő, személyautóval nehezen megközelíthető illegális szemétlerakatok felszámolásánál veszik igénybe.

A hétvégén már munkába is állt az összkerék-meghajtású Suzuky Jimny terepjáró. A vasúti parkolóban a hóeltakarítást végezték el a Városgondnokság munkatársai az új gépjárművel. A fordulékony terepjáró a nehezebben hozzáférhető helyeken is (pl. parkolók, szűkebb utcák stb.) jó szolgálatot tesz. A hókotró terepjáróval 2 óra alatt sikerült megtisztítani a vasútállomás kb. 4000 m2 területű parkolóját. Ugyanezt a munkát kézi erővel egy teljes műszak (8 óra) alatt kb. 5 ember tudta volna elvégezni.