Az elmúlt hétvégén Pilisvörösváron 24 óra leforgása alatt 6-10 cm hó hullott. A Szabadságligeten 8 cm-t mértek, de volt, ahol kicsit kevesebb, volt, ahol valamivel több maradt meg.

A jelentős mennyiségű hóesés miatt az utakat vállalkozó szerződés alapján tisztító Pilis Logistic mellett a Városgondnokság munkatársai is a hóeltakarítással töltötték a vasárnapot. A nemrég beszerzett hókotró terepjáróval, a fűnyíróra szerelt hótolóval valamint kézi erővel végzett munkájuk eredményeként vasárnap estére sikerült megtisztítani a központi MÁV-állomás parkolóit és járdáit, a Spar felé vezető gyalogjárdákat, a Szabadságligeti MÁV-állomás parkolóterületét, a Fő utca mentén elhelyezkedő gépkocsiparkolókat, a Lévai utcai (volt okmányiroda) melletti parkolót, a Polgármesteri Hivatal előtti parkolót és járdát, a Volánbusz megállókat, a városi köztemető belső útjait.

Stéhli Balázs pilisvörösvári amatőr meteorológus mérései szerint az idei télen Pilisvörösváron eddig 18 napon volt hótakaró, és összesen 35,5 cm hó esett.