2017 augusztusában az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz a Mátyás király utca és a Nagy-tó között egy zárt csapadékcsatorna, valamint a Tó-dűlőben egy  záportározó megépítésére a „Pest megye területén a települések önkormányzati tulajdonban lévő felszíni csapadékvíz-elvezető létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása” c. pályázati kiírásra.

A projekt keretében a Szent János pataknak a Nagy-tó fölötti szakaszán egy 265 méter hosszú csapadékvíz-elvezető rendszer készülne, valamint a Tó-dűlőben, a viadukt mögött egy 6500 m3 kapacitású csapadékvíz-tározó kerülne kialakításra. A két létesítmény elkészítésére a tervezői költségbecslés alapján összességében 143.983.710 Ft összegű támogatást igényelt az önkormányzat. 

A pályázati felhívásra a vörösvárival együtt összesen 48 pályázatot küldtek be. A 4 milliárd forintos pályázati keretösszeg – melyet a jelentős túligénylés miatt 230 millió forinttal megemeltek – 26 Pest megyei önkormányzat között került szétosztásra. 5 település – köztük Pilisvörösvár – a támogatási keret kimerülése miatt tartaléklistára került, teljes javasolt támogatási összeggel. 17 pályázatot elutasítottak. Mivel a vörösvári pályázat tartaléklistára került, még van némi esély a későbbi pozitív elbírálásra.