Az önkormányzat 2017 júniusában 16.739.593 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvoda és tagóvodáinak fejlesztésére, az óvodai szolgáltatások minőségi fejlesztésének megvalósítása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt VEKOP-6.1.1-15 számú, „Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” című pályázati kiíráson, melyre a Széchenyi 2020 program keretében került sor.

Az elnyert összegből a tavalyi év során már felújításra került a Rákóczi utcai óvoda KRESZ-tanpályája, valamint a Széchenyi utcai tagóvoda udvara. A felújítás-sorozat következő lépéseként 2017 decemberében a kivitelezésre kiválasztott Nadi-Építő Kft. hozzákezdett a Rákóczi utcai óvoda kerítésének felújításához. A munkálatok során a meglévő régi kerítés elbontását és az új kerítés megépítését végzi majd el a vállalkozó. Az árajánlat szerinti vállalási ár bruttó 8 839 137 Ft.

A felújítások ideje alatt az ovisok zavartalanul használhatják az udvart, s ideiglenesen egy belső drótkerítés határolja az óvoda udvarát a bontással érintett részen. A munka befejezése április végére várható, de ez természetesen az időjárástól is függ.