A XXVI. Vörösvári Napokon 2017. augusztus 11-14-ig, majd az augusztus 19. és 20-i hétvégén a Pilisvörösvári Rendőrőrs szolgálatában álló 11 helyi és környékbeli körzeti megbízott teljesített szolgálatot. A rendőrségi egység parancsnoka Papik András r. ftőrm., körzeti megbízott volt. Minden rendezvénnyel érintett napon átlag 10-12 szolgálatban lévő rendőr volt jelen a helyszínen, ezzel segítve a Művészetek Háza vezetőjének munkáját, és növelve a rendezvényt látogatók biztonságérzetét.

A Vörösvári Napokat kiértékelő 2017. szeptember 5-i elemző megbeszélésen az önkormányzat és a Művészetek Háza vezetése a rendőrök munkáját kiválónak minősítette, majd ennek alapján az önkormányzat 2017. szeptember 28-i ülésén pedig Gromon István polgármester előterjesztést nyújtott be a Vörösvári Napokon szolgálatot teljesítő rendőrök jutalmazására, amit a Képviselő-testület meg is szavazott.

A szükséges eljárási rend alapján most kerülhetett sor a jutalmak kiosztására. Gromon István polgármester úr november 27-én a Városháza Tanácstermében fogadta a rendőri csoportot. A polgármester elismerő és köszönő szavai után az egység vezetője, Papik András r. ftőrm. nettó 20 e forint, Apáti Szabolcs r. ftőrm., Buna Zoltán r. ftzls., Dózsa György r. ftzls., Gál Krisztián r. ftőrm., Gyetkó Tibor r. zls., Heller Tamás r. ftőrm., Kohlhoffer Rudolf r. tőrm.,, Ladó György r. tőrm., Moldován Richárd r. tőrm., és Varga Máté r. őrm. nettó 10 e forint értékű Erzsébet-utalványt vehettek át jutalmul Vörösvári Napok biztosítása során nyújtott kimagasló teljesítményükért.

A Vörösvári Napok biztosításából a két pilisvörösvári polgárőr szervezet is nagyban kivette a részét. A  polgárőrök nem egyéni jutalmat kaptak, hanem olyan URH rádiós készülékeket (Baofeng CB rádiókat), amelyekkel tarthatják a kapcsolatot egymással a városi rendezvényeken.