Január 28-án, vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyi-hegyi végállomáson: 10 és 16 óra között színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyermekeket.

A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló motorvonaton valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.

Ezen a hétvégén a hagyományos vonatokon kívül Széchenyihegy és Jánoshegy állomás között egy különleges kisvasúti szerelvény is közlekedik, mely egy C50-es típusú dízelmozdonyból és egy 89 éves kocsiból áll. Részletek a Gyermekvasút honlapján:

http://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/nyiltnap18/
http://www.gyermekvasut.hu/c50-januar/

Azok a gyerekek, akit kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, még regisztrálhatnak a február 3-án induló gyermekvasutas tanfolyamra: http://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/tf61/

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG