2018. január 1-jén egy autós kidöntötte a 10-es úti aluljáró egyik kandeláberét. Az önkormányzat azonnal jelentette az esetet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-nek, a kidöntött oszlop ennek ellenére még mindig az aluljáró járdáján fekszik, mert a kandeláber cseréje több problémába ütközik.

Január 26-án a Városháza Tanácstermében egyeztettek az ügyben a NIF Zrt., az Elmű Kft., az A-Híd Zrt., a Transinvest-Főber és az önkormányzat képviselői. Az egyeztetésen kiderült, hogy a Budapest-Esztergom vasútvonal-korszerűsítés keretében megvalósított 10-es úti aluljáró beruházója, NIF Zrt. még nem intézkedett a kiépült közvilágítási hálózat tulajdoni átadásról, illetve a témában nem született megállapodás sem, ami rögzítené a szükséges kereteket az ELMŰ részére történő térítésmentes átadáshoz. A kiépült közvilágítási hálózatot így jelenleg hivatalosan nem üzemelteti senki, mivel azt az ELMŰ Hálózati Kft. nem vette át.

A felek megállapodtak abban, hogy a havária esetre való tekintettel a Vállalkozó elvégzi a kidöntött kandeláber a közvilágítási hálózatról való leválasztását és az érintett közvilágítási szakasz helyreállítását, az ELMŰ Hálózati Kft. pedig kidolgozza és megküldi azt a kritériumrendszert, ami alapján lehetőség nyílhat a kiépített, megvalósult hálózat átvételére, s ezzel a probléma végleges megoldására.