Január 26-án a Városháza Tanácstermében megbeszélést tartottak a 10-es úti aluljáró és a vasútállomás melletti P+R parkoló és környékének közvilágításával kapcsolatban az elmúlt időszakban felmerült problémák miatt. Az egyeztetésen és helyszíni bejáráson részt vettek a NIF Zrt., az Elmű Kft. az A-Híd Zrt., a Transinvest-Főber képviselői, valamint a Polgármesteri Hivatal munkatársai.

Az Önkormányzat lakossági bejelentések alapján többször meghibásodást jelzett a Budapest-Esztergom vasútvonal-korszerűsítés keretében megvalósított létesítmények beruházója és kivitelezője felé, mivel a közvilágítás rendszeresen nem működik a Piliscsabai utca aluljáró felőli végén, a Vasút utcánál, valamint a Spar áruház környékén. A kivitelező Vállalkozó a jelzések alapján bizonyos javításokat végzett, de a világítás továbbra sem üzembiztos.

Az egyeztetésen a Vállalkozó elmondta, hogy a javításokat minden esetben elvégezték, de több esetben találtak a kapcsolószekrényekben történt olyan beavatkozást, melyet csak idegenkezűséggel lehet okozni, mivel olyan kapcsoló került megszakításra, melyet túláram vagy egyéb védelem nem okozhat.

Az egyeztetésen a felek megállapodtak abban, hogy a szekrények kulcsait ideiglenesen kicseréli a Vállalkozó addig, míg kiderül, hogy tényleg idegenkezűség miatt alakulnak-e ki a hibák a közvilágításban.